Tuesday, May 15, 2007

Personale-Weekend

I den forgangne weekend havde vi personale-weekend for hele institutionen dvs. både fritter,junior og ungdomsklub. Fredag sidst på eftermiddagen drog afsted til et vandrehjem hvorpå vi skulle tilbringe weekenden.
fredag aften fik vi en god æder og så skulle vi diskutere brændpunkter for de respektive "afdelinger" og derefter var der lidt til at fugte ganen med.

Lørdag kom hovedpunktet på: Udviklingsmål for institutionen
disse mål var fastlagt og de lyder: Mobning, Forældresamarbejde, Mad & Bevægelse, Sprog & Omgangsformer og Demokrati.

Meningen med dagen var at vi skulle formulere målne efter Smitte-modellen. Vi blev delt op i 5 grupper blandet fritter & klub og så var der 5 rotationer hvor vi skulle diskutere og nedfælde vores tanker om hver enkelt mål, til sidst var der så en opsamling.

Efter at have arbejdet med Smitte-modellen finder jeg at det er et kanon redskab til dette arbejde. Man kommer virkelig omkring emnet på alle leder og kanter.
Jeg mener at den generelt kan bruges til mange ting i det pædagogiske arbejde, eks. udarbejdelse af pædagogiske læreplaner ect., da den som tidligere nævnt kan bruges til virkelig at komme i dybten med et emne og man bliver "tvunget" til at reflektere og diskutere emnet. Derudover giver den mulighed for at finde handlingsforslag så det ikke forbliver på et teoretisk plan samt at evaluere.

Alt i alt var det en faglig super weekend som jeg har fået meget ud af.
1)
At stifte kendskab med Smitte-modellen
2)
At være med i processen der ligger i at udarbejde mål + målformuleringer for en institution

No comments: